T.G.I-FRIDAY

Klarade av att ha barnet i en hel cirkel i eftermiddags. Det är jag glad över! Kvällen började på köpcentrummet, blev dock inga affärer. Sen körde vi vidare till T.G.I Friday (Thank God It's Friday)!



Där blev det en hederlig gammal hamburgare.


Efter middagen skulle vi bowlat men vi ändrade oss och såg en film istället. Vi såg Soul Surfer vilket var en jättebra film! Ena studen jättesorglig och andra jättelycklig. Rekomenderar verkligen att gå och se den.
Bion!

TORSDAG

Idag har jag haft rätt så mycket tid med bebisen. Var hemma själv med henne två gånger under dagen och båda gångerna var ungefär 1 timme. Första gången var hon ledsen redan från början och sen efter 10 minuter började hon jätte gråta. Fick henne tillslut att lugna ner sig men då somnade hon och det var egentligen för tidigt för att sova.

Nästa gång lekte hon i en halvtimme innan hon började jätte gråta. Även denna gången fick jag henne att somna men det var för tidigt den här gången också. Dessutom är hon lika ledsen när hon vaknar så lite små jobbigt. Om ni har tips på att lugna ner ett barn kan ni ju hjälpa mig!


På kvällen var jag i alla fall bjuden på middag hos en kompis jag träffade på au pair skolan. Hon bor ca 20 minuter bort så det är jätteskönt! Stannade där och såg halva American Idol innan jag åkte hem. Klarade av att köra ensam idag också! Nu ska jag snart prata med Martin på skype :D Imorrn är det jobb igen men förhoppningsvis hittar jag på något skoj på kvällen.


BIO

Igår var jag på bio igen. Vi såg Water for elefants. Filmen var lite sorglig och fick mig att sakna alla hemma lite. Missade mitt skype möte med Martin också och det gjorde ju inte saken bättre. Jag körde i alla fall till och från bion helt själv vilket jag är stolt över. Var väldigt nervös men det gick bra som tur var.


ONSDAG

Idag har vi gjort massor av ärenden. På morgonen var vi på Bank of America och fixade en överföring till mitt konto så att jag får lön varje fredag. Sen åkte vi hem och jag var själv hemma med barnet medan mamman var ute på ytterligare ett ärende. Jag var själv med henne i en timme ungefär och det gick bra. Hon var på lekhumör då som tur var, vet inte hur det går annars men det får vi se.

Sen åkte vi ut en gång till och fixade en till ny mobil till mig för den andra har ingen teckning nere i källare där jag bor och min värdmamma tyckte det borde vara det så jag kan messa med mina vänner här när jag vill. Efter det åkte vi hem igen och matade barnet och jag åt.

Efter det var vi redo för ytterligare en tur så då åkte vi till Natick Mall. Jag köpte ett par nya träningsskor så nu kan jag ut och gå.



Köpte ett par Nike eftersom min mamma älskar det märket. Fina var de ju också!

TISDAG

Igår var jag på första Starbucks besöket. Varje tisdag träffas en grupp svenska au pairer på ett Starbucks i närheten och pratar om allt möjligt. Det var trevligt!!



Det är kul att några av er hemma läser min blogg :) Tack för alla kommentarer!

BILDER

Tänkte visa lite bilder från de senaste dagarna :)

Alla svenskar från träningsskolan innan avfärd till familjerna!

Sista skymten av Manhattans skyskrapor.

Lite matpaus påväg till familjerna.

Väl framme vid mitt stop. Nervöst att vänta på familjen!

Väl framme hos familjen fick jag en låda med allt möjligt behövligt i :) Och rosa tulpaner! Mer bilder på mitt rum kommer senare.



MONDAY

Idag har vi gjort massor av ärenden. Vi var i en elektronik affär och köpte en mobil till mig. Inget avancerat men det ska gå att ringa och skicka sms. Vi var på banken och öppnade ett bankkonto åt mig så jag har mitt egna bankkonto på Bank of America. Vi var även på postkontoret så jag vet vart det ligger om jag ska skicka hem något.

Idag körde jag bil för första gången i staterna. Det gick bra men det är ju en automat så inte så mycket att göra förrutom att gasa, bromsa och styra så det är bekvämt! Problemet är ju att hitta rätt men som tur är finns det GPS i båda bilarna.


Snart kommer värdpappan hit och vi ska åta kinamat. Gott!

EASTER DINNER

Idag var jag hos mitt värdbarns farmor och farfar. Det var lite mer människor där med det gick bra. Alla var trevliga, pratsamma och glada. De var verkligen "typiska" amerikaner.

Först hade barnen äggjakt och sen åt vi middag. De hade grillat 2 stora kalkoner och en stor skinka så det fanns massor av mat. Farmorn lagade all mat medan farfarn kollade på sport i sin stora fotölj. Det var så roligt för direkt när man kom in igenom sidentern stod det två stora fotöljer framför en tv och på tvn var det sport. Det är ju så man tänker sig de sitter i sina stora fåtöljer och kollar på sport.


Sen när vi väl satt och åt så tittade jag på en bänk som stod intill väggen den var helt normal med porslin på. På båda sidorna av den stod det två höga vitrinskåp och gissa vad som var i dem. Jo deras gevär! Alltså två stora skåp med glasrutor och gevär i dem mitt i köket. Lite halv konstig men verkligen så man kan föreställa sig amerikaner.


Deras hus var fint men som sagt allt såg väldigt amerikanskt ut vilket är roligt för då vet man att de flesta saker man föreställer sig är sanna.

FIRST NIGHT OUT

Igår var jag och handlade med min värdmamma och värdbarn. Vi åkte till två olika affärer hon brukar handla i och det var jätte mycket folk eftersom alla handlade inför påsk som de firar idag. Snart ska vi åka till mitt värdbarns farmor och farfar för lite ägg jakt men vi stannar nog inte så länge eftersom lilla tjejen inte brukar tycka om att vara med massa olika människor.

Igår var jag ute på kvällen för första gången. En jättesnäll svensk tjej frågade om jag ville hänga med på bio så det gjorde jag. Först åkte vi till mallet och åt sushi som var jättegott och sen blev det popcorn och film. Såg filmen Rio i 3D så det var coolt. Första gången jag såg en film i 3D.



THE BIG APPLE

Första vyn över Manhattan
Träden blommade!
Jag och Manhattan
Frihetsgudinnan
Uppe på Top of the Rock, Empire State Building
Jag och Central Park
Timens square
Times square
Times square
Världens största affär
Världens största Victoria Secret affär
Empire State Building

AU PAIR TRANING SCHOOL

Huset som vi sov i.
Min säng
Huset vi hade lektioner i.
Klassrummet
The Mansion, användes dock inte av oss.
Jag blev godkänd!!

ON MY WAY

Idag ar den stora dagen! Ska snart ata frukost och vid 9 beger jag mig mot Natick, Massachusetts. Kommer bli en valdigt lang bussresa i och med att jag inte kommer fram till mitt buss stop forrens vid 3 och sen ar det 30 min med bil till min varldfamilj.

Min varldmamma kommer och hamtar upp mig i en stad som heter Newton. Senare pa kvallen ska hennes pojkvan laga middag till oss och forhoppningsvis ska jag kunna skypa med Martin ikvall! Yey!

NYC

HEJ!

Idag har jag varit i New York City, The big apple! Det var verkligen kul men jatte jatte mkt folk! Forst akte vi runt lite pa en guidad tur som visade oss massa saker och sen tog vi farjan forbi Frihetsgudinnan och tillbaka igen. Vi var uppe pa Top of the rock och sag ut over Centeral Park och en jatte bra utsikt over Empire State Building!

Sen hade vi lite ledig tid  och da sprang vi till Time Square och till varldens storsta Victoria Secret butik. Det har alltsa hant valdigt mycket pa kort tid och jag ar verkligen glad att jag ska tillbaka i september med Mamma och Rebecka. Bilder kommer sa fort jag kommit till varldfamiljen och fatt igang internet pa min dator.

Imorgon ska jag aka till varldfamiljen hoppas att det gar bra! Lite nervost men skont att antligen far komma fram och packa upp och allt.

Alskar dig Martin <3

USA

Hej alla!

Resan gick bra men det blev lite stressigt pa Heathrow men vi han med planet i alla fall. Nu ar jag pa traningsskolan och det funkar. Igar var det lite jobbigt men det ar lite battre idag i alla fall. Saknar min Martin saklart <3 Ska lagga upp lite bilder nar min dator hittar internet som den forhoppningsvis gor imorgon men tills dess far jag sitta och skriva i en datasal :(

Langar tills jag kommer till vardfamiljen for det ar ju de jag vill traffa och vara hos.

PACKAT OCH KLART

Nu har jag lyckats packa ner mitt liv i två väskor. Det gick mycket lättare än vad jag trott. Är inte så mycket man behöver egentligen. Är ju mycket man kan köpa där borta. Har i alla fall med mig lite kort och saker som gör mig glad.

Inatt vid 1 kommer mamma och vid 7.10 går planet mot London och sen vidare mot New York. Hoppas jag kan sova på planet för någon sömn innan mamma kommer blir det nog inte.

Ska vara på au pair traning school på Long Island tills på fredag för då åker jag vidare mot Boston och min världfamilj. Ha det så bra här hemma så skriver jag något här så snabbt jag kan där borta.

Kram på er!

FARVÄL

Nu har jag sagt hej då till de flesta. Det har varit lite små sorgligt de senaste dagarna. Har dock det jobbigaste kvar, att säga hej då till mamma och till Martin <3
Älskar dig!

HELLO MR PRESIDENT

Vädret är ju ingen höjdare idag heller så bockade av lite på min att göra lista innan jag åker. Beställde tårtor till på lördag, lämnade tillbaka jobbarkläder, köpte sista presenten till mitt värdbarn och växlade pengar.

Första gången jag håller i en dollarsedel och jag som är USA nörd tyckte det var as coolt. Jag kan ju inte undgå att tycka det ser ut som monopol pengar.


SISTA JOBBDAGEN/ LAMM

Igår var min sista jobbdag på Kvarnen, det känns faktiskt rätt skönt. Nu är ett kapitel avslutat i mitt liv och på måndag börjar ett nytt :)

Efter jobbet åkte jag och Frida på vårt årliga besök hos fårbönderna i Lagnebrunna (haha). Vi hade många frågor och Kristin svarade på alla och lärde oss massor. Det hade "bara" kommit 80 lamm hittills och det vara många tackor som inte hade lammat. Vi fick tyvärr inte vara med om någon lamming men vi fick i allafall se början på en. Idag fick jag höra att tackan hade fått två små lammungar. Roligt!

FREDAG

Idag blev det att sova ut, gick upp runt tolv. Lite sent men utvilad var jag i alla fall. Gick ner på stan en sväng och handlade lite småsaker inför avresan.

Det blev ett nytt torrshampoo från Phe har inte provat det innan men burken var fin och jag var tvungen att ha något. Jätte smidigt med torrshampoo de dagar håret är lite mitt i mellan flötigt och fint. Perfekt att spruta i lite och håret ser nytvättat ut. Det är ju även bra för håret eftersom man inte tvättar det varje dag och det inte slits lika mycket.

Det blev även en sväng till Mio där vi köpte en jättefin golvlampa som passar perfekt i vårt tv rum. Funderear att köpa likadana fast mindre till sängborden. Vad tycker ni?

Fick hem mitt internationella körkort idag också. Det var inte alls som jag hade tänkt mig. Var ett relativt stor bok med en bild på mig på sista sidan. Lite onödigt stor med tanke på att man ska ha med sig det när man kör och det inte får plats i plånboken.


14 DAGAR

Idag är det exact 14 dagar kvar tills jag åker. Önskar att tiden kunde gå fortare så jag får åka snart! Längtar tills det äntligen blir min tur att åka och uppleva så otroligt mycket nya saker. Trots detta är jag också lite rädd för hur hemlängtan kommer vara när man väl är där. Hoppas att det går bra!!

Idag fick jag hem mitt visum och skickade in pappren om internationellt körkort så nu är det inte mycket kvar att göra tills jag åker. Ska nog börja skriva en packlista snart. Vad ska man ha med sig egentligen? Det löser sig nog i alla fall. Önska mig lycka till :)


MIDDAG

Igår efter jobbet var jag och min pojkvän bjudna till min kompis Frida och hennes kille. Det var vi och min andra kompis Kristin och hennes kille. Vi hade inte setts sedan vår lilla resa till Branäs över nyår vilket är jättelänge sen. Det bjöds på grillat och en jättegod ananaspaj.
Efter maten flyttade vi in till tv rummet och tittade på bilder från min och min pojkväns resa till Thailand och bilder från Branäs. Det följdes av filmen 40 years and virgin. De överraskade mig också med två jättefina bilder på oss! Jag blev jätteglad och de kommer definitivt sitta på väggen i mitt rum i USA.

Tack för en trevlig kväll!
Jag kommer sakna er också! <3

RSS 2.0