HEMMA IGEN

Nu är vi hemma igen och imorgon väntas jobb. Han med att gå en liten sväng på stan efter ambassaden innan vi åkte hem. Köpte en söt ljusblå cardigan och ett par svarta ballerina.


AMBASSADEN

Jag hade tid klockan 10.30 så jag tog buss 69 från Sergelstorg till Ambassaderna 10.10. Bussen var dock lite försenad med det gjorde inget eftersom tiden egentligen inte visar tiden för mötet utan tiden man bör anlända till ambassaden och jag kom dit 10.28 så det blev ju perfekt. Ett av mina större problem var hur man köpte en bussbiljett men det löste sig och jag köpte förköpsbiljetter redan igår, det behövdes 2 för åka dit och 2 för att komma tillbaka till Sergelstorg.

Väl framme vid ambassaden fick man gå in i ett litet hus och där var det likadant som när man går igenom säkerhetskontrollen på en flygplats och man var tvungen att lämna mobilen.  När man var klar med det gick man vidare till själva huvudbyggnaden. Där inne tog man en kölapp och sen började väntan. Efter en rätt så kort tid blev det mitt nummer men nu gick man bara till en lucka där man lämnade in alla papper och saker man hade med sig. Efter det var det bara att vänta igen. Den här väntan var definitivt inte kul särskilt inte om man glömt/ inte tänkt på att ta med sig en bok att läsa. Det tycker jag verkligen man ska göra för det blir nästan garanterat lång väntetid.

När jag satt och väntade träffade jag en annan blivande au pair som åker samma dag som mig. Hon ska inte flyga från Arlanda men vi kommer nog träffas på träningsskolan på Long Island. Hon blev dock klar rätt så långt innan mig så jag fick fortsätta vänta. När jag kom var väntrummet fylld och när det äntligen blev min tur var den nästan tom. Jag kom dit ca 10.40 och jag var klar 12.40 Det var ju "bara" två timmar men när det inte finns något att göra i väntrummet blir det en rätt så lång väntan. Tillslut ropade de mitt namn och jag gick fram till luckan. Väl där framme tog det inte mer än 3 minuter. De tog fingeravtryck, frågade vad jag skulle göra i USA och gav tillbaka mitt DS-2019 papper. Sen var det klart!

AMERIKANSKA AMBASSADEN

Nu ska jag alldeles strax gå ner och hoppa på bussen till ambassaden. Hoppas allt går bra och jag inte glömt något viktigt!
  • DS-160 Confirmation page (check)
  • DS-2019 och SEVIS (check)
  • Pass (check)
  • Frankerat och adresserat kuvert (check)
  • Kvitto på betald visumavgift (check)
  • Personbevis 120 (check)
  • Extra foto (check)

STOCKHOLM

Idag tog jag och min pojkvän bussen upp till Stockholm klockan 8 för att spendera en dag på stan och sen sova på hotell eftersom jag ska till amerikanska ambassaden i morgon för att fixa mitt visum innan jag åker.

Det var ett tag sen jag åkte buss och fick en trevlig överraskning när chauffören berättade att vi hade trådlöst internet på bussen! Så de tre timmarna bara flög förbi :)
Väl framme i Stockholm gick vi en sväng vid Sergelstorg, in i Gallerian och till NK. Vid tre var det dags att checka in och vila fötterna lite. Efter det gick vi genom gamla stan och upp i Katarinahissen vilket var väldigt högt och om jag inte hade högdskräck innan fick jag de defenitivt nu! Tillslut gick vi längs Drottninggatan och tittade ytterligare lite i affärer.
Jag lyckades hitta rätt så mycket fint trots att jag inte ska handla så mycket nu innan jag åker. Här ser ni dagens affärer. Allt är dock saker jag planerat att ta med mig över Atlanten. Det är bland annat lite jobbar/myskläder som jag kommer trivas toppen i.

Vem är jag?

Hej!

Tänkte börja med att berätta lite om mig själv för er som inte redan känner mig.
Mitt namn är Alexandra Sandberg, jag är 19 år men blir 20 i sommar. Jag tog studenten 2010 och sen dess har jag arbetat i en mataffär. Nu ska jag dock sluta där och börja arbeta som au pair i USA.
Anledningen till att jag har startat den här bloggen är för att alla där hemma kan följa mitt liv på andra sidan atlanten men också för att inspirera blivande au pairer och hjälpa till med frågor så mycket jag kan.
Jag kommer att bo i en stad som heter Natick och ligger ca 30 min från Boston, Massachusetts. Där kommer jag ta hand om en bebis som kommer vara lite mer än 2 månader när jag kommer dit. Jag kommer att ha en egen lägenhet i källaren vilket jag tror kommer vara jättebra!
På torsdag ska jag till ambassaden, mer om det kommer senare!


RSS 2.0