<3

Nu är älskling hemma i Sverige igen, känns skönt att hans resa gick bra. Har varit dålig på att blogga när han varit här men gjort roligare saker, ska bli bättre nu igen. Saknar min älskling massor! Vi hade en underbar vecka och allt känndes super duper underbart. Har så roligt men honom och vi är ett perfekt par! Kommer kännas overkligt sen när jag får komma hem och bo tillsammans med min prins i vår lägenhet.

FÖDELSEDAG

Nu är jag inte tonåring längre men att fylla 20 i USA är inget speciellt eftersom man måste vara 21 för att gå ut på krogen eller köpa alkohol så den biten kommer jag missa men jag klara mig ändå. Lustigt land som låter en köra bil när man är 16 men inte dricka alkohol förrens man är 21.


Min födelsedag började bra med paketöppning i sängen och så hade älskling gått upp tidigare och gjort frukost åt mig. Hade kommit några paket från Sverige! Har fått världens sötaste pyjamas av Martin.
Det klassiska rosa paketet, innehållet var dock lite annorlunda än vad jag är van vid men det blir vell så när det åker över Atlanten, lika god ändå!
Från mamsen och papsen, kortet var extra fin med en bild på mamma och pappa :) tack!
Från Bella med familj, tack!
En liten hög blev det allt, kort och paket.
Korten
Av Martin fick jag en fin ring och av Lillemor fick jag matchande örhängen. Tack!
Efter frukosten var jobbade jag som vanligt men när lillan sov gick vi till ett café och jag fick en födelsedagscupcake.
När jag slutat åkte vi iväg för att äta middag på Cheescake Factory. Jag åt spagetti som var jättegod och Martin åt en riktig amerikansk hamburgare.
Efter maten gick vi på mallet och jag köpte lite saker jag ska skicka med älskling hem. Vi åkte till starbucks för frapuccinos och sen till bion för att se Cars 2. Har haft en jättebra födelsedag! Tack för alla gratulationer och för paket och kort. Det gjorde min dag ännu bättre.

RIHANNA LOUD TOUR AT TD GARDEN


MARTIN I BOSTON

Lite frozen yoghurt.
Boston och Martin.
Logan Airport.
Fenway Park där Red Sox spelar.
Public Garden
Cheers baren.
Ekorren och Martin.
Martin på Harvard.

IKEA


WRENTHAM OUTLETS

Vi åkte en sväng till Wrentham Outlets. Ett stort utomhus köpcentrum 40 minuter från där jag bor. Martin är taggad för lite shopping.
När vi vaknade var regnade det och åskade lite så jag tog jeans vilket jag ångrade senare på dagen när det blev 30 grader igen. Vi fick med oss lite kläder hem i alla fall, men nästan allt var Martins. Så snygg han är!
Nu ligger älskling och sover, tror han är lite trötter. Klockan är ju 11 hemma i Sverige. Vi ska nog iväg till IKEA sen och äta köttbullar. Mysigt att ha älskling sovandes i min säng.

FRUKOST

Frukost med älskling, äggröra, knäckebröd med philadelphia och svenskt lipton te.

<3

Lycka på flygplatsen.
Påväg hem till mig.
Såg Harry Potter i 3D.
Vi han också med att sola och bada vid min värdpappas pool i 40° + värme, gå på köpcentret och en sväng till Target. Martin träffade också två av min kompisar Johanna och Josefine. Allt känns jättebra nu, är så glad att han är här. Tror jag var så lustig innan bara för jag omedvetet saknade honom grymt mycket. Var helt skakig när jag väntade på honom vid arrivals och när jag såg honom började jag gråta och skaka ännu mer. Nu har allt dock sjunkit in och jag kan slappna av igen.

1.13 PM

Nu är det bara 1.5h innan Martin landar. Jag springer runt som en yrhöna och vet inte vad jag ska fördriva tiden med. Tror jag åker och gör en manikyr innan jag hämtar honom så går tiden lite fortare i alla fall. Nästa gång jag uppdaterar hoppas jag det är en bild på mig och älskling i USA!
Datorn spegelvänder, lovar att jag inte skrivit fel. Hoppas han blir glad nu när han får en egen skylt och en keps.

HOT HOT HOT

Idag har det varit varmt, jättevarmt! Helt underbart bara det att det inte finns någon pool att svalka sig i. Tur att vi har ac inne i alla fall annars hade det varit svettigt att sova. Har gått runt som en zombie idag. Jättesvårt att beskriva hur det känns att Marin ska komma för det känns så himla overkligt att han ska vara här med mig. Känns som jag inte vågar vara glad för jag ändå kommer bli så ledsen en när han åker hem. Önska att jag bara kunde njuta av stunden och den tiden vi får tillsammans men som vanligt tänker jag på allt annat än det och oroar mig för mycket. Hoppas jag kan somna snart så är det inte långt kvar tills jag ska åka och hämta honom. Som sagt känns det helt overkligt.

TISDAG

Idag har det varit en lång arbetsdag, började 11 och slutade 20.30. Hon var bra hela dagen men som vanligt på kvällarna blev hon ledsen. Tillslut somnade hon och sov tills mamman kom hem igen. Hann till starbucks och det var skönt att prata med lite glada livliga svenskar.
Det mest spännande som hänt på jobbfronten är att mitt värdbarn har fått en ny leksak. Den lekte vi lite i idag.

LÖRDAGKVÄLL

När vi kom hem till hotellet efter turen till amishfolket tog vi ett dopp i poolen på taket.
Efter det gick vi runt i Philadelphia resten av kvällen sen såg vi på tv och åt chips på hotellrummet. När vi var nere vid Delawarefloden låg det en flodbåt där, jag tyckte den var cool.

AMISH

På lördageftermiddagen begav vi oss iväg till Lancester County som är en "kommun" där amish folk bor men det finns också "vanliga" människor där. Det är ett av tre ställen i USA där amish folket bor. Om jag ska förklara det i ord skulle jag säga mycket majsodlingar, häst och vagn, lugnt, harmoniskt, fina gårdar och lite udda.
En gård
Ute och plöjer med hästarna.
Majs.
Se upp, långsamtgående fordon.
De hänger ut tvätten på långa linor.
En ladugård, souvenirer.
En affär där de sålde massor olika hemgjorda saker. De hade smakprov på allt också!
Jag i den lilla turistbyn.
Tycker de vagnarna är coola, tänker på cowboysen.
En annan fin gård.
Vi affären fanns det olika parkeringsplatser beroende på om man kom med bil eller häst.
Fint.
Fint.
Stannade vid en familj som hade en liten souvenir affär, de hade fina land.
Jag och majsen.
En amishvagn och jag. Nu är vi hemma hos en familj som vi fick middag hos. De hade en stor källare där de dukat upp med gasollampor. Vi fick massor god mat och vi fick även gå runt och titta på deras gård. Fick dock inte ta kort inne i huset eller på någon av dem eftersom de inte tror på att bli avbildad på kort. De har inga kort i sina hem.
En av alla hästar de hade.
Mer hästar, de hade minst 10 st.
Frun i huset hade en fin grönsaksodling.
Mer av deras vagnar.
Notera insidan och wunderbaumen.
Deras uppfart.
Ladan.
Det var en intressant dag och jättefint väder så är definitivt glad att jag åkte på den här resan.

BLOGLOVING

Följ min blogg med Bloglovin

TOUR IN PHILADELPHIA

Jag och Liberty Bell
George Washington och jag.
Här satt senaterna när Philadelphia var USA:s huvudstad..
Kanske mitt nya jobb? Senate Secretary.
Här satt de också och bestämde något.
Här skrev de och skrev på US Constitution. De var i kocktornet på de här huset Nicolas Caige hittade några "glasögon" i Natural Treasure.
Där ute står George Washington.
Chinatown i Philadelphia.
State House.
Love statyn.
Högsta byggnaden i Philadelphia. Hela fasaden var i  glas.
Jag klarade Rocky Steps.
Här är statyn av riktiga Rocky.
Jag och Rockys fötter.
Amerikanska motsvarigheten på Champs-Élysée.
Utanför Museum of modern art. Det var framför den byggnaden som Rockys steps var. Rocky filmerna är inspelade i Philadelphia och i någon film i någon scen springer han upp för dem. Inget jag visste något om innan men var mycket folk där.

FREDAG

Långt där borta ser man Manhattan och skyskraporna.
Spenderade många timmar på bussen, tog 8h ner till Philadelphia på grund av den underbara trafiken. Är så sjukt mycket bilar överallt känns det som.
En av många vägtullar vi åkte igenom.
Där skymtar man Manhattan igen, känns overkligt.
Liten glasspaus i New Jersey. Vi åkte igenom fem delstater på resan ner till Philadelphia. Startade i Massachusetts sen vidare till Connecticut, New York, New Jersey och tillslut Pennsylvania.
På kvällen när vi kommit till hotellet och fixat till oss lite gick vi till den här klubben. Det blev dock inte långvarigt. Vi var de enda ljushyade på hela stället, har nog aldrig sett så många mörkhyade och de var helt sjukt där inne så vi gick hellre tillbaka till hotellet. De dansade så kan skämdes åt dem och jag kände mig verkligen som en stel svensk. Tur att ingen rörde mig för då hade jag fått panik och blivit livrädd.
Men vi hade kul när vi väl kommit därifrån och traskade runt lite innan vi gick till hotellet.
Vi bodde på ett jättebra hotell och jag fick hela den här sängen för mig själv vilket var underbart eftersom jag bara har en 90 säng hemma.
Mer bilder kommer imorgon, tog runt 300 så ska försöka sortera ut några bra åt er. Nu är jag trött och ska sova innan jobbveckan börjar om 8.5 timmar.

ON THE ROAD AGAIN

Nu har jag åter igen packat väskan och är redo för en miniresa till Philadelphia. Ska bli roligt att komma iväg och se något nytt. Jag tar inte med mig datorn så vi syns inte förrens på måndag. Ha en bra helg, det ska jag försöka ha! Kram

EN VECKA


VAD GÖMMER SIG I PÅSEN?

Idag har jag haft en bra jobbdag. Vi lekte först inne som vanligt och när det var dags för en sovstund för lillan kom de jobbiga städerskorna så jag gick en promenad med henne. Gick i en timme sen var vi hemma igen men jag ville ju inte väcka henne i onödan så lät henne sova i skuggan medan jag rensade lite ogräs. Hon vaknade efter en timme så totalt blev det en 2 timmars sovstund vilket är underbart. Sen var det bara att mata henne och leka igen.
Eftersom jag jobbar senare idag än de andra dagarna brukar jag gå en sväng till brevlådan och titta om jag fått någon post och idag var en sådan dag! Så dagen slutade med en glad bebis och en glad au pair. Det var 1.9 kg godis från mamsen. Tror ni hon vet att jag är en godisgris? Kommer ihåg när jag var liten och bodde hemma och ringde till mamma när hon slutat för jag ville att hon skulle köpa hem godis till mig. Trots att jag snart är 20 är hon fortfarande lika snäll och tänker på mig och mitt sötsug :) Tack mamma!
Igår hade jag en bra jobbdag. Vi lekte först inne som vanligt och när det var dags för en sovstund för lillan kom de jobbiga städerskorna så jag gick en promenad med henne. Gick i en timme sen var vi hemma igen men jag ville ju inte väcka henne i onödan så lät henne sova i skuggan medan jag rensade lite ogräs. Hon vaknade efter en timme så totalt blev det en 2 timmars sovstund vilket är underbart. Sen var det bara att mata henne och leka igen.
Eftersom jag jobbar senare igår än de andra dagarna brukar jag gå en sväng till brevlådan och titta om jag fått någon post innan jag slutar och igår var en sådan dag! Så dagen slutade med en glad bebis och en glad au pair. Det var 1.9 kg godis från mamsen. Tror ni hon vet att jag är en godisgris? Kommer ihåg när jag var liten och bodde hemma och ringde till mamma när hon slutat för jag ville att hon skulle köpa hem godis till mig. Trots att jag snart är 20 är hon fortfarande lika snäll och tänker på mig och mitt sötsug :) Tack mamma!

TORSDAGMORGON

På torsdagar börjar jag inte förrens 11.30.  Så idag  sov jag till 9 sen satt jag ute och läste lite i solen. Det var dock rätt mycket moln så det blev lite kallt ibland. Jag åkte även en sväng till köpcenturmmet och köpte ett par mysshorts från Victoria Secret, tänkte att jag kunde ha dem imorgon när vi ska åka buss länge. Nu ska jag gå upp och jobba i sex timmar sen är de nästan helg.

BUDGET

Som au pair blir man inte direkt rik och man vill ju inte heller lägga massa pengar på att inreda sitt rum eftersom man troligtvis inte kan ta med sig så mycket hem sen när året väl är slut. Trots detta vill man ju göra sitt rum lite personligt och hemtrevligt.

Idag var vi på Target där jag hittade två grejer som piffar till vardagen lite i alla fall. De kostade 1 dollar styck så blev billigt också!
Ett litet block som sitter fast med en magnet på kylskåpet, rosa såklart och sen en liten rosett. Blocket kan jag använda när jag skriver matnota eller något annat roligt.
En rosa liten hink att ha sminkborstar och andra sminkgrejer i, perfekt liten färgklick i mitt badrum.

ONSDAG

Åkte iväg till köpcentrummet för att äta lite kvällsmat med Johanna och Josefine. Det blev hamburgare som vanligt. Trodde aldrig att jag skulle tröttna på cheesburgare med bacon. Nog är det gott men börjar bli lite uttjatat nu. Vi gick till ett Starbucks som vi aldrig varit på och det var mysigt och hade en uteservering vilket de vi brukar gå till inte har. Hoppas vi kan åka dit någon dag och njuta av solen. Vi gick också till en affär som är ungefär som Kicks. De har hur mycket smink och skönhetsprodukter som helst. Dit måste vi åka igen när vi har sparat lite pengar och inte ska ut och resa. Den här gången köpte jag bara schampo och balsam. Medan vi väntade på att Josefine skulle komma dit jag och Johanna hade parkerat hängde vi lite på parkeringen. I våra egna bilar med vindrutan nedvevad, hihi.

EFFEKTIV

Idag när jag slutade hade jag bestämt mig för att tvätta bilen. Hann prata lite med mamma innan men sen gav jag mig ut. När jag började var det strålande sol och varmt. Jag gjorde klart cabben sen började jag även med den andra bilen. När jag kommit lite mer än halvvägs började det ös regna, blev lite blött. Bestämde mig för att gå in och vänta tills det lugnat ner sig lite. Då han jag se de sista 20 minuterna av Sverige-Japan matchen. Synd att det inte blev Sverige mot USA i finalen! Det slutade aldrig regna så jag gick ut i bikinin och gjorde klart den andra bilen sen gick jag in och tog en varm dusch. Nu känns det som jag gjort någon nytta här och två timmar försvann fort. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite innan jag ska skypa med Älskling.

MARDRÖMMAR

Inatt vaknade jag upp för jag blev skrämd av en mardröm. Vet inte riktigt vad jag drömde kommer bara ihåg att jag var rädd och slog lite med armen för att Martin skulle hålla om mig. Ännu räddare blev jag när jag inte riktigt visste var jag var och det inte fanns någon bredvid mig. Läskigt att ibland när jag vaknar känner jag fortfarande inte igen mig och vet inte riktigt vart jag är. Tillslut kommer det till mig att jag är i mitt rum, i min lilla säng ensam på andra sidan Atlanten.

VARM TISDAG

Idag var mitt värdbarn kanon så dagen var bra. Har varit väldigt varmt idag, runt 33 grader i skuggan! När jag slutat vid tre gick jag ut och la mig i solen och det bara rann svett. Är väldigt fuktigt i luften här så känns som värmen bara kramar om en, underbart! Var fortfarande 29 grader när jag åkte hem nu vid tio.
Tog ett kort när jag väntade vid rödljusen påväg till Starbucks. Har fortfarande bara åkt igenom Natick Center, kanske åker dit med älskling när han kommer.

13

Nu är jag inne i vecka 13 här borta, bara 39 kvar efter den här. Tiden går otroligt fort men samtidigt otroligt sakta. Nu har jag roliga saker att se fram mot ett tag framöver i alla fall. Den 22 kommer Martin och sen den 14 september kommer mamma och Rebecka.


Hoppas jag kan planera in mer resor så jag har ännu mer att se fram mot. Det svåra är att hitta någon man kan åka med, som vill åka till samma ställen och kan vara ledig samtidigt. De ställen jag vill besöka som jag vet just nu är i alla fall Wilmington, North Carolina där One tree hill spelades in, Mount Rushmore i South Dakota, det är där de gjort 4 stora ansikten i berget på 4 av USA:s presidenter, Texas bara för att det är så himla stor skillnad mellan södern och här där jag bor och jag vill definitivt åka till Miami. De här resmålen vill jag åka till under mitt år och på mina semesterveckor sen får det bli Californien och den västra delen den sista månaden.
I New York i våras, längtar tills september!

MITT VÄRDBARN

Här har ni gullungen som jag tar hand om.

SÖNDAG

Idag blev det sovmorgon sen till min värdpappas pool med en kompis, Susanne. Vi hängde där hela eftermiddagen och det var så skönt. Efter det mötte vi upp en annan tjej Pernilla som just varit och lämnat av sin bror på flygplatsen. Vi hängde lite på Starbucks uteservering och svettades i solen kl 7 på kvällen. Vi åkte och käkade middag, hamburgare såklart. Det blev även en latte på Starbucks som avnjöts ute i den varma luften innan vi drog oss hemåt. Nu är jag trött men imorgon är jag redo för en ny jobbvecka.

LÖRDAG

Idag blev det sovmorgon och skypade med Martin. Älskling satt och lanade med sina kompisar så är glad att han hittar på roliga saker, han är så fin! Passade lillan lite men hon sov mestadels så var inte alls krävande. När jag slutade åkte jag med en kompis till hennes pool och vi låg bara och njöt av solen. Så underbart! Vi låg och halvsov, läste, lyssnade på musik och badade. Hon skulle jobba på kvällen så jag åkte hem till mig. Nu sitter jag och tittar på första Twilight igen eftersom jag inte direkt såg den igår, blir en filmkväll för mig själv ikväll.

FREDAGKVÄLL

På kvällen åkte jag och hämtade en kompis och hennes bror som kom hem från deras semester. Vi körde förbi Wendy's så de fick lite mat i magen sen åkte vi direkt hem till Josefine som hade filmkvällen. Vi såg på första och halva andra Twilight men vi pratade så mycket så hängde inte riktigt med i filmerna. Var i alla fall en riktigt trevlig kväll som var välbehövlig, hoppas det blir fler sådana.
Alla mina favoriter!

FILMKVÄLL

Ska tillbaka till den nya tjejen ikväll och se på film. Kommer jag också bli en Twilight nörd tro? Eftersom jag är lite efter har jag fortfarande inte sett någon av de filmerna så mina kompisar tycker de är på tiden..

FREDAG

Idag jobbad jag bara 1.5 h för det regnade så min värdmamma kunde ändå inte vara ute i trädgården och fixa. Jag åkte till en ny tjej som jag träffade igår för att äta lunch. Mycket trevligt! Min gps hittade dock inte hennes gata men  jag hittade rätt utan att köra fel ändå.

När jag åkte hem stannade jag på Strarbucks i Wayland för att dricka den vanliga godingen, mocha cocounut frappucino. Var jättesorgligt där inne för de hade gjort en minnes tavla för en tjej som blev mördad förra helgen i den staden av sitt ex. De brukar aldrig hända sådana saker här omkring men det händer tydligen. Var en bild på henne och en fin text, blev lite tårögd. Hon var bara 18 år, hade precis tagit studenten och hade hela livet framför sig.

GODIS GRIS?

Nu har jag klarat av en jobbkväll. Lillan var trött och ledsen i början men tillslut fick jag henne att sova. De är så söta när jag håller henne i famnen och man ser hur hennes ögon blir tyngre och tyngre. Är också en lyckokänsla eftersom jag klarade av att få henne att sova, vilket är betydligt svårare på kvällen än på dagen.


Vet inte hur jag lyckats men finns bara den här kvar från mammas paket. Jag som trodde jag skulle ha godis för månader, haha.
Imorgon har jag sovmorgon men funderar på att åka till min värpappas pool innan jag börjar. Har varit runt 33 grader hela veckan och skulle vara skönt att bada!

:)

Inte så underligt att man är lite nere ibland när man har världens bästa kompisar och familj hemma! Trots att man har vänner man umgås med här blir det ändå inte riktigt samma, man är rätt ensam. Egentligen vet man ju inget om varandra eller hur man varit som person innan man kom hit. Känns ändå bra att ha folk som man trivs att umgås med trots att det tar mer än några månader att skapa en fin vänskap.
Tack så mycket för kortet Kristin! Värmde verkligen i hjärtat. Blev glad fort jag såg din handstil på kuvertet!

4TH OF JULY

Igår var det 4th of July vilket är Usa:s självständighetsdag. Trodde det skulle vara mycket större och mer firande än vad det var. Var inne i Boston hela dagen. Lite segt eftersom vi åkte in tidigt och firandet började inte förrens på kvällen. Var lite konserter i en park och sen fyverkerier över Charles River. Det var dock så sjukt mycket folk och vi var trötta så vi åkte hem innan den riktiga showen. Vi hann gå på en fest hemma hos en kille i Cambridge. Det var en intressant upplevelse. Det var mest folk från Europa och Sydamerika men kul ändå.


Känner att den här veckan kommer vara tuff psykiskt. Känner mig nere. Det lustiga är att jag känner mig nere men jag vet att det tillslut kommer gå över så man går bara och väntar på att det ska bli bättre. På fredag kommer en av mina kompisar tillbaka från sin semester, helgen efter det ska vi till Philadelphia och helgen efter det kommer Martin.

I'M SAILING ON THE ATLANTIC OCEAN

Idag gick jag upp tidigt för att åka ut och segla. Var verkligen en annorlunda och intressant upplevelse. Inte alls likt att åka motorbåt. Det blåste väldigt mycket så vi hade bra vind men båten lutade 70° vilket är en hel del om man är på den. Första gången blev jag nästan lite rädd att den skulle vippa men det gör de tydligen aldrig. På vägen hem var de dock ännu värre. Svårt att förklara hur mycket båten lutade men vi satt på kanten med benen dinglandes på den sidan som var högt upp och då var det typ 2 meter till vatten ytan. Om båten är rak på lugnt vatten doppar man tårna om man sitter så!


Vi seglade till Cape Cod till en liten hamn och ät lunch på båten. Sen badade vi från båten och tog oss in mot stranden. Jag och två till paddlade kajak, några simmade och några tog jollen. Kändes verkligen som semester. Åkte här ifrån 6.50 imorrse och kom hem vid 8 så blev en lång dag på havet.
Jag styrde en stund. Det var rätt svårt och man fick hålla i mot rätt mycket eftersom det blåste så mycket. På vägen hem lutade båten dubbelt så mycket.
Cape Cod

LÖRDAG

Idag jobbade jag tre timmar på morgonen, mitt värdbarn sov dock 1.5 h så blev en lugn och skön jobbdag. Efter jobbet åkte jag till mitt värdbarns pappas pool och solade med en kompis. Vi hängde där typ hela eftermiddagen. Efter det åkte vi in mot Framingham där alla affärer är. Gick en sväng på köpcentrumet och avslutade kvällen på Starbucks.
Jobbar inte förrens på tisdag, yey! Imorgon ska jag upp tidigt för att åka iväg och segla med ett par kompisar. En tjejs värdfamilj som bjöd med oss, jätte snällt av dem. Blir min första gång på en segelbåt.
Gjort lunch tills i morgon. Längtar tills jag får äta den :)

FRIDAY NIGHT

Vi åt kvällsmat på T.G.I. Friday. Åt grillspett som var sjukt gott!
"Efterrätt" på Starbucks, mocca couconut frapuccino venti. Den är så god speciellt nu när det är så varmt ute.
Vi såg faktiskt på bio också. Har inte gjort det på jätte länge! Blev att se Monte Carlo som hade premiär idag. Imorrn jobbar jag tre timmar sen är jag ledig tills på tisdag :D 4 th of July weekend!

SOL & POOL

Idag var jag ledig så åkte först och åt frukost på ett diner i en stad nära mig men min kompis Johanna. Efter det åkte vi till en pool hon hade tillgång till. Vi slappade där hela eftermiddagen, solade och badade. Först var det lite molnigt men solen brände ändå, sen blev det jättefint och blå himmel.
Lycklig att äntligen få bada! Oroväckande moln men de gick runt oss =)

3 VECKOR

Om tre veckor kommer jag åka och hämta den här snyggingen på flygplatsen. Känns väldigt overkligt att han ska komma hit. Det har ju gått tio veckor sen jag kom hit så tre till klarar jag definitivt av.

RSS 2.0