MEMORIAL DAY

Igår var det en "röd dag" här och nästan alla var ledig från sina jobb och det innebär ju att vi au pairer inte behöver jobba eftersom föräldrarna är hemma. Jag och två kompisar ville ta vara på vår lediga dag så vi bestämde oss för att åka till en strand vid havet som heter Singing Beach. Namnet har den fått av sanden för när man går i sanden låter det, alltså sjunger den.
Det var molnigt i början men varmt.
Självklart badade vi! Det var roligt med höga vågor men det var as kallt i vattnet, 11°C. Men efterosm det var så varmt på land gick det att bada. Ibland fick man dock doppa sig ofrivilligt eftersom vågorna tog med en.

SÖNDAG

I söndags var jag medbjuden på poolparty/cook out hos mitt värdbarns pappa. Vädret var fint, det var mycket folk och jag hade roligt. Efter åkte jag till Cheescake factory och åt med två kompisar. Vi smide planer om måndagen eftersom det är Memorial Day, en "röd dag" här och vi alla var ledig.

GOING FOR A BOAT RIDE

När lillan somnade tog morfarn med mig ut på en båttur. Det uppskattades verkligen! Solen sken nästan hela tiden men var inte lika varmt som i går (igår var det as varmt!) men det var en vanlig varm sommardag runt 26°C.
Första doppet i år!
19°C

LAKE CANDLEWOOD

Klockan ringde vid 6 och jag gick upp vid halv 7. Älska snoza! Det var väldigt dimmigt ute men nu har det börjat klarna upp lite. Jag hoppas det blir lite sol idag. Huset här är jättefint och väldigt avslappnande. Jag började "jobba" runt 7 men det är inte så mycket jobb direkt när det finns en morfar och en styvmormor här och vill ta hand om henne. Hittills har allt gått bra får se hur resten av dagen går.
Till frukost blev det en bagel med philadelphia ost och en cappuccino. Det var jätte gott! Bästa frukosten hittills. Hemma äter jag bara knäckebröd eller flingor eftersom jag inte har en egen brödrost där nere i källaren. Känns skönt att vara med några som äter lite mer än vad min värdmamma gör så jag slipper laga allt själv.
Fick sova i kontoret/det andra gästrummet. Hade utsikt över sjön när jag vaknade. Det ljusa är vattnet.
Läste The Newspaper till frukosten, The New York Times. Lite små roligt eftersom det var första gången jag läste den. Tydligen gömmer de olja i Texas.

ROADTRIP

Nu har vi kommit fram till The Lake. Till mitt värdbarns morfar och hans fru. De bor jättefint med sjötomt och brygga! Blir mer bilder på det i morgon. Det var min och mitt värdbarns första roadtrip någonsin så det var kul. Tog ungefär två timmar så var inte så farligt.
Redo att åka i min nya fina kjol
Mina tånaglar är lika rosa som min underbara väska från au pair klubben. Inte lätt att missa den!

95°F

Säger bara vilken underbar dag! Åkte till köpcentrumet lagom tills det öppnade och shoppade lite med två kompisar. Egentligen skulle jag inte köpa så mycket men det blev visst endel ändå. Runt 1 var vi klara så jag skulle åka och möta en annan kompis och när vi kom ut genom dörrarna bara small värmen mot oss. Värmen låg på 95°f vilket är 31°c i skuggan! Har svettats som en gris idag, men gud vad skönt det har varit.
Mc Donalds första gången i staterna
Ops, haha
Åkte nercabbat såklart och fick sol på mig! :) Ratten och allt annat i bilen blev dock väldigt varmt!
haha, avslutade dagen på "stan" med en smoothie från Ben & Jerry`s, den hette Go to the beach. Önskade att det hade funnits någon sjö eller pool jag kunde hoppa i men tyvärr inte. Har på mig min nya Boston keps.
De här godbitarna fick följa med mig hem idag :) Den vit/blå kjolen är redan på!
Ikväll/snart ska vi bege oss ner till Conneticut. Jag och min värdfamilj för vi ska hälsa på mitt värdbarns morfar och styvmormor och sen ska min värdmamma åka in till New York och fixa håret imorrn medan jag är med barnet. Men tror nog att hennes morföräldrar vill ha henne hela tiden så blir nog inte så mycket jobb för mig. Jag får passa på att sola :) De bor tydligen vid en sjö så kanske blir ett dopp också!

TORSDAG

Satt ute i solen och skypade med Martin efter att jag slutat. När min älskling gick och la sig såg jag till att hitta på något så jag åkte till min favorit affär, Target! De har allt! Är typ som ICA Maxi fast mycket billigare. När jag inte gör något speciellt på kvällen men ändå vill komma ut från huset lite brukar jag åka dit och bara gå runt och titta för mig själv.
Efter Target fick jag skynda mig till bion för jag och två kompisar skulle se Braidmaids som var en väldigt rolig film. Ibland skrattade hela biografen hysteriskt, rekommenderar verkligen att se den. Ungefär som Baksmällan fast för tjejer, haha!

LUNCH

Även idag bjuds det på strålande solsken och 25 grader varmt! Perfekt att sitta ute en stund när lillan sover. Idag åt jag en grekisk sallad med avocado. Jättegott och skönt att äta något som man är van vid. Jag brukar förbereda en matlåda så jag hinner äta innan hon vaknar igen men de senaste dagarna har hon sovit 1.5 timme så egentligen ingen brådska.
Köpte ett nagellack igår på target som jag målade på mina tånaglar. Det blev väldigt rosa och fint. Är i slutet av min tredje bok som jag läst här. Det är den om Carrie från Sex and the City innan serien var. Jättebra bok men är ju en ungdomsbok så väldigt lättläst men det är ju bara bra.

ONSDAG

Idag har jag jobbat som vanligt, börjar runt 8 och slutar runt 3. Mitt värdbarn har varit snäll hela veckan och jag tycker redan hon har växt massor sen jag kom hit. Nu har hon till och med börjat "prata" lite, vilket är roligt så jag slipper sitta och babla med mig själv.


Idag lämnade jag huset för första gången under tiden jag jobbar. Vi åkte till min värdmammas arbete och hälsade på så alla fick träffa bebisen och så fick hon mat av sin mamma.


Har varit jättefint väder de senaste två dagarna och ser ut som det kommer hålla i sig enda tills nästa vecka. Var på Ben & Jerry's en sväng också. Körde ner cabbat och njöt av solen.


Exact en sån bil är det jag har på min fritid. Dock aningen smutsigare på grund av pollen och allt som ramlar ner från träden men den funkar bra ändå.

KVÄLL

Ibland är man ute och göra massor olika saker och ibland stannar man bara hemma äter lite mat dricker en cola och tittar på kniven mot strupen.

SHOPPING

När vi var inne i Boston passade vi på att handla lite på H&M eftersom det är typ den enda affären som inte finns i vårt köpcentrum.
Blev en kavaj, en kofta, ett linne och en bikini. Bikinin har redan kommit till användning i lördags när det sprack upp och blev jätte varmt. Hoppas den kommer till användning igen snart men just nu ser det mörkt ut. Ryktas dock om sol på onsdag och torsdag. Hoppas! Har typ varit mulet jämt eller regnat.

AU PAIR MÖTE

Igår var jag på mitt första au pair "möte". Varje au pair har en lcc som tar hand om en. Det är den man ska kontakta om man har frågor eller det inte fungerar i familjen. LCC ordnar också varje månad möten för sin grupp så man träffas regelbundet och man träffar alla andra au pairer som bor i närheten av en själv. Maj mötet var en utflykt till en gammal fiskeby Rockport vid havet, väldigt vacker och blåsigt.
Vi åkte i en gammal hederlig skolbuss
Hej hej där hemma :)
Provade Lobster Roll, typiskt amerikaner att äta hummer med pommes och korvbröd
Köpte något godis som var typsikt för den staden vi var i. Luktade och smakade som polkagris men var mycket mjukare ungefär som kola. Lakrits smak såklart :)

BOSTON

Ledig fredag så jag och en kompis åkte in till Boston för lite turistande och shopping :) Vi var i Cambridge på Harvard, Harvard Square och gick massor i centrala Boston.

MITT HEM

Tänkte visa er lite bilder från mitt lilla krypin
Har inte brytt mig så mycket om inredningsgrejer än men det kommer vell med tiden. Måste köpa lite fler ramar så jag kan sätta in kort på alla fina hemifrån.

OCEANS APART

Nu har det gått 4 veckor sen jag lämnade en tårögd mamma och en underbar pojkvän på Arlanda tidigt på måndagmorgonen. Det var nog bland det jobbigaste jag gjort. Hade inte fält en tår innan det ögonblicket men när jag checkat in väskan och vi började gå mot gaterna blev jag helt överfylld av känslor. Ville inte lämna min underbara kille hemma. De senaste två åren och två månaderna har han varit en stor del av mitt liv. Har spenderat all min tid med honom och helst inte velat göra något annat än vara in hans närhet.
Därför är det väldigt jobbig nu när jag vet att han inte är lycklig utan mig. Hatar att inte kunna göra honom glad och få honom att le sitt underbara leende. Hoppas dock att den här tiden ifrån varandra kommer göra oss starkare och verkligen få oss att inse vad vi vill med våra liv. Jag vet dock redan att han är den underbaraste människan i världen och han gör mig till en mycket lyckligare och snällare människa. Därför vill jag leva resten av mitt liv med honom.
Martin, Jag Älskar Dig! <3

NIAGARA FALLS

Niagara Falls city at night
På en bar, de visade bitar från Sverige matchen
Sliten efter en 10 timmars bussresa. Provade en kanadensisk öl som hette Canadian.
Uppe vid det kanadensiska fallet som är formad som en hästsko.
Nu var det dags att gå "Behind the falls"
Nu ska vi åka med båt "Maid of the mist"
Bron som håller USA och Kanada samman. Höger är USA till vänster Kanada.
De amerikanska fallen.
De kanadensiska fallen som jag gick "bakom"
Man kan ju undra varför det kallas Maid of the mist
Efter en blöt dag gick vi till Ruby's Tuesday för lite dricka och middag, tre svenska tjejer som bor nära mig utanför Boston.
Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet och slappade lite sen bar det iväg ut igen.
Träffade ett gäng kanadenser som var på svensexa deras nota låg på 650 kanadensiska dollar
Party!
Rainbow bridge
Niagara Falls city
Sista bilden innan den långa bussresan hem
En jätterolig resa som defenitivt var värt att åka på!

KANADA

Idag ska jag ge mig iväg till Kanada och se på Niagarafallen tillsammans med 3 andra svenska au pairer. Ska bli spännande att uppleva lite nytt. Kommer hem på söndag kväll så ni lär nog inte höra från mig förrens på måndag.


När jag vaknade hade jag fått ett sms från Bella och mamma där det stod att jag fått en till systerson. Verkligen en bra start på helgen!



GÖR DET SJÄLV

Sånna här borde vi ha i Sverige så kassörskorna slipper sitta en heldag utan att röra på sig förutom vid rasterna. Man scannar, betalar och packar själv. En trevlig röst som berättar hur man ska göra, Perfekt!



ONSDAG

Det har inte hänt så mycket speciellt den här veckan. Jobbat både måndag och tisdag och idag jobbar jag tills 12 sen ska jag till doktorn kl 1 och ta spruta mot någon sjukdom så jag inte ska smitta barnet. De är ju så himla nojiga med vaccin. Tror amerikanska barn är vaccinerad mot typ 15 olika sjukdomar när de börjar skolan.


Igår pratade jag lite med mamma och Rebecka och planerade lite inför New York. De kommer den 14 september och jag längtar!!


Nu sitter jag mest och umgås med alla gosedjur medan barnet sover. Snart blir vaknar hon och då vill hon ha mat. Ha det så bra alla där hemma. Saknar er!



LÖRDAG

Idag var min första klass på collage. Handlade typ om USA som land och lite allt möjligt, inget jätteseriöst. Träffade två trevliga svenska tjejer i alla fall.




På kvällen träffade jag Johanna på köpcentrumet och sen åt vi på Cheescake Factory. Vi fick vänta 50 minuter på ett bord men det var de värt för maten var så god! Som tur var fick jag med mig det jag inte åt upp i en "doggy bag".



FRIDAY

Idag har det varit en bra dag! Pratat med Martin, mamma och Rebecka på skype. Har även varit i en park och solat med en kompis och hunnit jobba lite på kvällen.
Såg en liten snöhög som inte smält än på vägen hem, haha!

TORSDAG

Idag har jag inte jobbat alls mycket, från 8.30 till 11.30. Min värdmamma kom hem tidigare idag för att hennes pappa och hans flickvän skulle komma på besök, så nu har jag även träffat dem. Jag var dock inte så långvarig uppe hos dem. När väl mitt värdbarn vaknade och hade ätit ville de ju umgås med henne eftersom det var 3 veckor sen de sågs sist.

Istället har jag varit i mitt lilla hem och läst ut Elsas värld som är en underbar bok och som slutade fantastiskt bra! En bok som slutar som man vill. Nu ska jag börja läsa The carrie diaries som handlar om Sex and the city Carrie när hon gick i high school. Jag har även hunnit städa min lägenhet och tittat på lite tv online samtidigt som jag smaskat på en Ben & Jerry's!



ONSDAG

Idag har jag jobbat men slutade runt 2 så det var inte en lång dag. Åkte till köpcentrat idag igen för tredje dagen i rad. Det är de man gör här, antingen handlar man eller så går man på bio. Idag fixade jag i alla fall mina naglar och sen köpte jag med mig en macka hem och en påse chips. Ska försöka hitta ett gym eller liknande så jag har något mer att göra på dagarna/kvällarna.



FIRST DAY

Idag har jag jobbat min första riktiga jobbdag mellan 8.30 och 13.30. Det gick faktiskt bra. Nu sitter jag ute på däcket och njuter av vädret ca 24 grader och sol. Perfekt afterwork! Ska nog gå en sväng i min stad sen och se mig omkring lite innan jag ska till mallet och träffa en kompis. Hoppas ni inte snöar in där hemma :P


BOSTON

Igår kväll efter outleten åkte vi till Boston. Det var min första gång inne i själva Boston. Det var en jätte fin och mysig stad. Vi åkte in för att möta upp några andra och efter det gå ut och äta. Vi åt på Hard Rock Cafe, maten var jättegod.


SHOPPING

En tjocktröja, ett par mysbyxor, ett träningslinne, två vanliga linnen, en klänning, ett par skor och en ring.

30 APRIL

Igår åkte vi till en stor outlet, Wrentham som låg ungefär en timme bort. Det fanns massor av affärer och alla märken sorters olika märken. Verkligen en kul utflykt och jag fick med mig endel hem. Lägger upp bilder på det senare idag. Ska lägga mig och sova nu. Jag ska jobba 3 timmar idag sen är jag ledig.

RSS 2.0